Ereğli'de Bulunan Altın Madeni Hisseleri Hareketlendirdi

Ereğli'de Bulunan Altın Madeni Hisseleri Hareketlendirdi

Ereğli Demir Çelik (Erdemir), Sivas'taki maden sahasında altın madenine rastlandığını duyurdu. Bu haber, uzun süredir bekleneni veremeyen Ereğli hisselerinin haftanın son işlem gününde en çok yükselen hisseler arasında yer almasını yol açtı. Uzmanlar, rezerv miktarı netleşince hisselerdeki hareketliliğin artacağını öngörüyor.

Altın Madeni Bulundu

Erdemir Madencilik, Sivas'taki maden sahasında altın madeni bulduğunu duyurdu. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ (Ermaden) uhdesinde bulunan ve Sivas ili sınırlarında yer alan maden sahasında altın madenine rastlanmıştır. Bu kapsamda, olası rezerv miktarının ölçümlenebilmesi amacıyla Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) standartlarında rezerv tespit çalışmalarının başlatılmasına ilişkin karar verilmiştir" şeklinde konuştu.

Uzman Görüşleri

Uzmanlar, bu keşfin Ereğli hisselerine olumlu katkı yapabileceğini, ancak rezerv miktarının ve burada yeni tesis kurulup kurulmayacağının netleşmesi gerektiğini ifade ediyor. Çelik sektöründe Erdemir'in operasyonel kârlılığının, çelik fiyatlarındaki düşüş nedeniyle baskı altında olduğu bir dönemde, altın madeni haberinin şirkete pozitif yansıyacağını ifade ediyorlar.

2024'ün İlk Çeyreği ve Yatırımlar

2024'ün ilk çeyreğinde 214 milyon dolarlık yatırım harcaması yapan Ereğli, altın madenine ne kadar yatırım yapacağı konusunda henüz bir açıklama da bulunmadı. Bu detayların netleşmesi, hisse performansını daha da belirgin bir hale getirecek

Erdemir’in 2024 yılı ilk çeyreğinde ana ortaklık net kârı, baz etkisiyle yıllık %6.102 artış göstermişti. Çeyreklik kârı ise %29 azalışla 5,6 milyar TL olarak açıklandı. Şirketin net satışları birinci çeyrekte çeyreklik %6,1, yıllık ise %89,3 artarak 49,7 milyar TL’ye kadar yükseldi.

Rezerv Bilgisi ve Hisse Performansı

Altın madeninin bulunmasının ardından, şirketin hedef fiyat tahminlerinin güncellenip güncellenmeyeceği merak ediliyor. Daha önce 4 aracı kurumun yaptığı tahminlere göre Erdemir’in ortalama hedef fiyatı 60,1 TL olarak belirlenmişti. Uzmanlar, altın madeninin kısa vadede pozitif bir etki yaratacağını, ancak kalıcı etki için rezerv miktarının ve bilançoya katkısının netleşmesi gerektiğini vurguluyor.

Altın madeninin keşfi, Ereğli Demir Çelik için önemli bir beklenti yaratarak şirketin hisselerine pozitif bir ivme kazandırdı.

Önceki Haber Merkez Bankası'ndan YUVAM Hesapları İçin Yeni Düzenleme
Sonraki Haber Merkez Bankası Yıl Sonu Dolar ve Enflasyon Tahminlerini Düşürdü
Benzer Haberler