Et ve Süt Kurumu (ESK), bugünden itibaren et fiyatlarında yüzde 25'lik bir zam gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu zamla birlikte kıyma kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye, kuşbaşı fiyatı 259 TL'den 319 TL'ye, sığır bifteğin fiyatı 325 TL'den 405 TL'ye, pirzolanın fiyatı 380 TL'den 450 TL'ye, bonfilenin fiyatı 540 TL'den 600 TL'ye kadar yükseldi. Tavuk ürünlerinde de zam var; kanat fiyatı 110 TL'den 138 TL'ye, tavuk but fiyatı 67 TL'den 74 TL'ye, tavuk göğüs fiyatı 68 TL'den 85 TL'ye, tavuk pirzola fiyatı 90 TL'den 113 TL'ye kadar çıktı.
Bu zamla birlikte ESK mağazalarında uzun kuyruklar meydana geldi, özellikle emekliler ve dar gelirli vatandaşlar et fiyatlarındaki artış nedeniyle oldukça endişeliler.
Mart ayı TÜİK verilerine göre, orta öğretim ücretlerinde yüzde 21,30'luk bir artışla en yüksek zam yaşanırken, kuzu eti yüzde 18,58'lik artışla ikinci sırada yer aldı. Türkiye, Avrupa'da et tüketimi konusunda son sıralarda yer alıyor; Eurostat'ın verilerine göre, AB ülkelerinde iki günde bir et, tavuk veya balık tüketemeyenlerin oranı yüzde 8,3 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 41,5'e kadar ulaşıyor.