Ethereum, Yıllık 2,7 Milyar Dolar İşlem Ücreti Geliriyle Zirvede

Ethereum, Yıllık 2,7 Milyar Dolar İşlem Ücreti Geliriyle Zirvede

Lookonchain, yıllık işlem ücreti gelirine göre en iyi 10 blokzinciri listesini bildirdi. Listenin başında Ethereum yer alırken, diğer blokzincirler de dikkat çekici gelirlere sahip oldu.

Kripto paraların artan benimsenmesi, daha fazla kullanıcının blokzincir teknolojisine yönelmesine yol açıyor. Özellikle Ethereum, sağlam altyapısı ve geniş ekosistemi sayesinde en çok tercih edilen blokzincir olarak ön plana çıkıyor.

ETHEREUM ZİRVEDE

Lookonchain'in araştırmasına göre, Ethereum blokzinciri son bir yılda 2,7 milyar dolar işlem ücreti geliri elde etti. Ethereum'u, yıllık 1,302 milyar dolar işlem ücretiyle Bitcoin takip ediyor.

TRON, USDT SAYESİNDE BÜYÜK KAZANÇ SAĞLIYOR

Son dönemde popülerliğini kaybetmesine rağmen Tron, son bir yılda 459,39 milyon dolar işlem ücreti elde etti. Uzmanlar, bu gelirin büyük kısmının Tether’in stablecoin’i USDT'nin Tron ağında yoğun olarak işlem görmesine bağladı.

SOLANA VE BNB CHAIN

Memecoin boğasının öncüsü Solana, Bonk (BONK) ve dogwifhat (WIF) gibi memecoin’lere ev sahipliği yaparak son bir yılda 241,29 milyon dolar gelir elde etti. 2021 boğasında popüler olan BNB Chain ise Solana ve Ethereum'a göre daha az tercih edilmesine rağmen, 176,56 milyon dolar işlem ücreti geliri elde etti.

DİĞER BLOKZİNCİRLERİN GELİRLERİ

Listenin devamında yer alan blokzincirler ise şu şekilde sıralandı:

Avalanche: 68,83 milyon dolar

zkSync Era: 59,77 milyon dolar

Optimism: 40,4 milyon dolar

Polygon: 23,91 milyon dolar

Bu veriler, blokzincirlerin işlem ücreti gelirleri açısından önemli farklılıklar gösterdiğini ve Ethereum'un liderliğini koruduğunu ortaya koyuyor.

Önceki Haber Fed Tutanaklarında Faiz İndirimi İçin Bekleme Kararı
Sonraki Haber ABD Enflasyon Verileri Sonrası Altın Rekor Kırdı
Benzer Haberler