Eyüp Sabri Tuncer’in Bazı Ürünleri Avrupa’da Toplatılıyor: Şirketten Açıklama Geldi

Eyüp Sabri Tuncer’in Bazı Ürünleri Avrupa’da Toplatılıyor: Şirketten Açıklama Geldi

Avrupa Birliği, Eyüp Sabri Tuncer’in Mart 2022 öncesinde üretilen bazı ürünleri için toplatma kararı aldığını duyurdu. Kararın gerekçesi, ürünlerdeki bir maddenin hamile kadınlar ve bebeklere zarar verebileceği iddiası oldu. Şirketten yapılan açıklamada, bu maddenin o dönemde dünya genelinde serbestçe kullanıldığı ifade edildi.

Yasaklı Madde: BMHCA

Avrupa Komisyonu, Eyüp Sabri Tuncer’in bazı kolonyalarında ve kozmetik ürünlerinde bulunan 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) maddesinin, üreme sistemine zarar verebileceğini ve cilt hassasiyetine yol açabileceğini açıkladı. Bu nedenle, Mart 2022’den önce üretilen ürünlerin Avrupa Birliği’nin kozmetik yönetmeliklerine uygun olmadığı gerekçesiyle toplatılması kararlaştırıldı.

Hangi Ürünler Toplatılıyor?

Toplatılacak ürünler arasında Bodrum Mandalinası, Klasik Limon, Tütün ve Gardenya kolonyaları ile Love Kisses, Empress ve Wild Beauty gibi kozmetik ürünler yer alıyor.

Şirketten Tepki: “Ürünler Eski, Marka Karalanıyor”

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, alınan kararın sadece eski ürünleri kapsadığını belirterek, 2022 Mart’ından sonra üretilen ürünlerde bu maddenin kullanılmadığını vurguladı. Tuncer, “O dönemde bu madde dünya çapında serbestti ve biz de kozmetik kanunlarına uygun hareket ettik” dedi. 

Tuncer ayrıca, bu kararın markalarını karalama amacı taşıdığını düşündüğünü belirterek, “Lüks parfümler dahil, bu madde o dönemde tüm dünyada serbestti. Şimdi gündeme getirilmesi yanıltıcıdır” diye konuştu. Şirketin, yasak kararının ardından gerekli geri çağırma işlemlerini başlattığı ve marketlerin bu sürecin farkında olduğu da ifade edildi.

Önceki Haber Kriz Hakiki Koç Turizm'i de Vurdu: 63 Yıllık Otobüs Firması İflas Etti
Sonraki Haber Otomotiv Üretimi Ağustos Ayında %26,7 Oranında Azaldı: Sektörde Düşüş Sürüyor
Benzer Haberler