Fahiş Fiyat ve Fiyat Listesi Eksikliğine Ceza

Fahiş Fiyat ve Fiyat Listesi Eksikliğine Ceza

Ticaret Bakanlığı, yeme içme sektöründe 114 bin 567 firmayı denetleyerek, fahiş fiyat uygulayan ve fiyat listesini kapısının önüne koymayan işletmelere toplamda 47 milyon lira cezası uyguladı.

Fiyat Listesi Zorunluluğu

Bakanlık, restoran, kafe ve benzeri işletmelerin fiyat listelerini kapılarının önüne koymalarının zorunlu olduğunu hatırlatarak uyarıda bulundu. Bu düzenleme, tüketicilerin mağduriyetini önlemek ve piyasada istikrarı sağlamak amacıyla getirildi. Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ndeki bu değişiklik 1 Ocak 2024'te yürürlüğe sokuldu.

Denetimler ve Cezalar

Ticaret Bakanlığı, 81 Ticaret İl Müdürlüğü aracılığıyla 2 Ocak 2024'ten itibaren yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelere yoğun denetimler yaptı. Bu denetimlerde 21.659 ihlal tespit edildi ve toplamda 47 milyon lira ceza kesildi.

Bilgilendirme ve Uyum

Bakanlık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu aracılığıyla işletmeleri bilgilendirdi. Denetimler sonucunda, birçok işletmenin düzenlemelere uyum sağladığı ve tüketicilerin daha şeffaf bilgilendirme ile hizmet aldığı gözlendi.

Sürekli Denetim ve Uyarı

Ticaret Bakanlığı, denetim faaliyetlerine aralıksız devam edeceğini iletti ve işletmeleri düzenlemelere uymaları konusunda uyarıda bulundu. Aykırılık tespit edilen her durumda cezai yaptırımlar uygulanacağını vurguladı.

Önceki Haber Kamuda Tasarruf Tedbirleri Kanun Teklifi TBMM'de! Artık Birden Fazla Maaş Alamayacaklar
Sonraki Haber İBB'den 80 Bin Haneye Kira Desteği
Benzer Haberler