Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notunu BB-'ye Yükseltti

Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notunu BB-'ye Yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu B+'dan BB-'ye yükseltti ve not görünümünü pozitiften durağana çekti. Fitch’in açıklamasına göre, Türkiye’nin ekonomik göstergelerindeki gelişmeler bu yükseltmeye gerekçe olarak belirtildi.

Fitch, Türkiye'nin Beklenen Kredi Notu Artışını Açıkladı

Türkiye’nin uzun süredir beklediği kredi notu açıklaması Fitch Ratings tarafından duyuruldu. Fitch, kredi notunu bir kademe artırarak BB-'ye yükseltirken, not görünümünü ise pozitiften durağana çekti.

Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Yüzde 43

Fitch’in raporunda, pozitif reel faiz oranları, azalan cari açık ve kur korumalı mevduatlardaki düzenli düşüşün, dış tamponlardaki iyileşmeyi destekleyeceğine vurgu yapıldı. Kurum, yıl sonunda enflasyonun yüzde 43 olacağını tahmin ederken, Türkiye’nin büyüme beklentisini 2024 için yüzde 3,5, 2025 için ise yüzde 2,8 olarak düzenledi.

Mart Ayında da Kredi Notunu Artırmıştı

Fitch, 8 Mart 2024’te de Türkiye’nin kredi notunu B'den B+'ya yükseltmiş ve görünümü durağandan pozitife doğru çevirmişti. Diğer derecelendirme kuruluşları arasında Moody’s, Temmuz ayında Türkiye’nin kredi notunu iki kademe artırarak B3’ten B1’e çekmişti. S&P ise Mayıs seçimleri sonrasında Türkiye’nin kredi notunu B’den B+'ya çıkarmıştı.

Önceki Haber Sigara Fiyatlarına Yeni Zam: En Pahalı Sigara 89 TL Oldu
Sonraki Haber Tatiller Uzuyor, Esnek Çalışma Geliyor! Çalışma Hayatında Büyük Değişiklikler Yolda
Benzer Haberler