Giresun Havalimanı 50 Gün Boyunca Uçuşlara Kapatılacak

Giresun Havalimanı 50 Gün Boyunca Uçuşlara Kapatılacak

Bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Giresun Havalimanı, 16 Eylül’den itibaren 50 gün boyunca uçuş trafiğine kapatılacağı duyuruldu. Bu süreçte yapılacak iyileştirmelerle, havalimanındaki uçak park sahalarının sayısı 5’ten 9’a çıkarılacak ve yeni bir taksi yolu inşa edilecek.

Ordu-Giresun Havalimanı Uçuşlara Kapanıyor

Deniz üzerine inşa edilen Türkiye ve Avrupa’nın ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanın, 16 Eylül’den 5 Kasım’a kadar sürecek bakım çalışmaları nedeniyle uçuşlara kapalı olacağı bildirildi. Son uçuş, 16 Eylül saat 21.40’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gerçekleştirilecek seferle yapılacak ve sonrasında havalimanı kapılarını 50 gün süreyle kapatacak.

Bakım Çalışmaları ile Kapasite Artırılacak

Yapılacak çalışmalar kapsamında, havalimanının yağmur suyu drenaj sistemleri yenilenecek, asfalt ve beton imalatları tamamlanacak, özel aydınlatmalar, yönlendirme levhaları ve şerit saha düzenlemeleri yapılacak. Ayrıca, pist ve mevcut taksi yolunun bir kısmının bakımı gerçekleştirilecek, zemin işaretlemeleri güncellenecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından havalimanının hava tarafı kapasitesi artırılarak, mevcut 5 uçak park sahası 9’a kadar çıkarılacak ve ikinci bir taksi yolu hizmete girecek.  Bu önemli iyileştirmelerle Giresun Havalimanı, uçuş güvenliği ve hizmet kalitesini daha üst seviyeye taşıyacak.

Önceki Haber Fırıncıların Talebi Kabul Edildi: Yozgat'ta Ekmeğe 2 Lira Zam
Sonraki Haber AK Parti MYK Toplanıyor: Vatandaşın Sorunları Masaya Yatırılacak
Benzer Haberler