Google Play'de Büyük Değişiklikler Geliyor

Google Play'de Büyük Değişiklikler Geliyor

ABD'li oyun şirketi Epic Games, Google'ın uygulama mağazasındaki gücünü kötüye kullandığı gerekçesiyle geçen yıl dava açmıştı. Antitröst davasında karar veren yargıç, Google Play'de rekabeti artırmak için bir dizi önemli değişiklik yapılmasına hükmetti.

2020'den beri devam eden davada, yargıç Google'ın Android uygulama mağazasında daha fazla seçenek sunmasına karar verdi. Google, rakip pazarları engelleyen kısıtlamaları kaldırmak zorunda kalacak ve Google Play'e alternatif uygulama mağazalarının kullanımına da izin verecek.

1 Kasım'dan İtibaren Yeni Kurallar

1 Kasım'dan itibaren Google, şirketlere uygulamalarını sadece Google Play'de sunmaları için ödeme yapamayacak. Ayrıca, uygulama geliştiricilerini sadece Google Play üzerinden fatura kesmeye zorlaması da yasaklanacak. Üçüncü taraf Android uygulama mağazaları da artık Google Play'de bulunacak.

Anlaşmazlık 2020'de Başladı

Epic Games ve Google arasındaki sorun, Epic'in Fortnite oyununda uygulama içi satın alımlar için doğrudan faturalandırma sunmasıyla birlikte başladı. Bu durumun ardından Google, Fortnite'ı uygulama mağazasından çıkardı ve Epic Games bu duruma karşı dava açtı.

Önceki Haber Kiralamalarda Kayıt Dışına Büyük Ceza Yolda
Sonraki Haber Çin, Türkiye'yi İthalat Vergileri Nedeniyle Dünya Ticaret Örgütü'ne Şikayet Etti
Benzer Haberler