Gurbetçilerden Vatana Destek Vergisi Alınacak mı? Cumhurbaşkanlığından Açıklama Geldi

Gurbetçilerden Vatana Destek Vergisi Alınacak mı? Cumhurbaşkanlığından Açıklama Geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketinde, gurbetçilerden yıllık 2000 euro (yaklaşık 71 bin TL) vatana destek vergisi alınacağı iddiası kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı. Bu iddiayı yalanlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

İletişim Başkanlığı İddiaları Yalanladı

Sosyal medya ve bazı haber sitelerinde yer alan, yurtdışında yaşayan vatandaşlardan yıllık 2000 euro vergi alınacağı yönündeki iddialar üzerine, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

Yeni Vergi Paketinde Böyle Bir Düzenleme Yok

İletişim Başkanlığı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlık aşamasında olan yeni vergi paketinde, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan herhangi bir başlık altında vergi alınmasına yönelik bir düzenleme bulunmuyor. 

Spekülasyonlara Dikkat

Açıklamada, yeni vergi paketine ilişkin önerilerin ve beklentilerin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından değerlendirildiği ve taslağın son haliyle TBMM'ye sunulacağı ifade edildi. Ayrıca, kamuoyunda tedirginlik yaratmayı amaçlayan bu tür spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti: "Vergide adaletin pekiştirilmesi amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın bu açıklamasıyla, gurbetçilerden vatana destek vergisi alınacağına dair iddiaların asılsız olduğu kesinleşmiş oldu.

Önceki Haber SPK, 12 Şirketin Borçlanma Aracı İhraç Başvurusunu Onayladı
Sonraki Haber Sigara Şirketinden Beklenmedik İndirim: Fiyatlar 6 TL Düştü!
Benzer Haberler