Hepsiburada, 1,17 Milyar Dolara Kazak Şirkete Satılıyor

Hepsiburada, 1,17 Milyar Dolara Kazak Şirkete Satılıyor

Kazakistan'ın önde gelen e-ticaret platformu Kaspi.kz, Türkiye'nin en büyük online alışveriş platformlarından Hepsiburada'nın yüzde 65,41'ini satın almak için 1,17 milyar dolar karşılığında anlaşma sağladığı açıklandı. Kaspi.kz, Hepsiburada’nın sahibi olan D-Market'in hisselerini devralarak, platformda çoğunluk hissesine sahip olacak.

Kaspi.kz'nin, Nasdaq ve Kazakistan borsalarında işlem gören hisseleri bulunuyor. Şirket, Hepsiburada'nın kurucusu Hanzade Doğan ve diğer aile üyeleri olan Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan ile hisse devri için anlaşmaya vardığını duyurdu. Bu anlaşma, A ve B grubu hisselerin devrini kapsıyor.

Kaspi.kz'nin yaptığı açıklamada, hisse devri değerinin toplamda yaklaşık 1,17 milyar dolar olduğu ve ödemenin iki taksit halinde yapılacağı ifade edildi. Hisse devri işleminin 2025 yılının ilk çeyreğinde, Türkiye'deki idari izinlerin alınmasının ardından tamamlanması bekleniyor.

Hepsiburada, 2000 yılında Hanzade Doğan tarafından kuruldu ve Türkiye’nin öncü e-ticaret platformlarından biri olarak 12 milyon aktif müşteriye hizmet vermeye devam ediyor. 2023 mali yılında yaklaşık 4 milyar dolar satış hacmi (GMV) yaratan Hepsiburada, Nasdaq'ta işlem gören ilk Türk e-ticaret şirketi olarak dikkat çekiyor. Platform, aynı zamanda HepsiJet, HepsiLojistik, Hepsipay gibi birçok farklı hizmeti de bünyesinde barındırıyor. 

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maaşına 55 Bin Lira Zam Yapıldı
Benzer Haberler