İBB Şehir Hatları Yaz Tarifesi Başlıyor: Artan Seferler ve Devam Eden Gece Turları

İBB Şehir Hatları Yaz Tarifesi Başlıyor: Artan Seferler ve Devam Eden Gece Turları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları, 17 Haziran - 8 Eylül tarihleri arasında yaz tarifesine geçiş yapıyor. Bu dönemde, yolcu yoğunluğuna göre düzenlemeler yapılarak ek seferler eklendi. Gece seferleri ve Boğaz turları da devam edecek.

Yaz Tarifesinde Yeni Seferler

Yaz tarifesinde bazı hatlarda sefer sayılarında artış yapıldı. Beşiktaş-Adalar Hattına iki ek sefer, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattına ise hafta sonu ve resmi tatil günlerinde iki ek sefer konuldu. Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu Hattına bir sefer, Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı Hattına da Anadolu Kavağı-Poyraz ve Poyraz-Anadolu Kavağı olarak iki ek sefer eklendi.

Yeni Hatlar Hizmete Devam Ediyor

İBB, deniz ulaşımının toplu taşıma içindeki payını artırmak amacıyla 2019'dan bu yana 10 yeni hat açıldı. Bu hatlar yaz tarifesi boyunca hizmet vermeye devam edecek. Bunlar arasında Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu Ring Hattı, Beykoz-Sarıyer Hattı, Aşiyan-Üsküdar Hattı, Kadıköy-Haliç Hattı, Beşiktaş-Haliç Hattı, Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş Hattı, Maltepe-Adalar Hattı, Bostancı-Adalar Ring Hattı, Çengelköy-Kabataş Hattı ve Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattı bulunuyor.

Gece Seferleri ve Boğaz Turları

Adalar Hattı, yaz tarifesi boyunca Kabataş-Adalar, Adalar-Beşiktaş, Bostancı-Adalar Ring Hattı ve Bostancı-Büyükada-Sedef Adası Hattı'nda hizmet vermeye devam edecek. Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada Hattı'ndaki seferler de sürecek. Gece seferleri, Bostancı-Adalar Ring Hattı'nda her gün, Kadıköy-Karaköy-Beşiktaş Hattı'nda ise cuma ve cumartesi geceleri yapılacak.

Mehtap Turları ve Boğaz Turları

Şehir Hatları'nın yaz klasiği olan Mehtap Turları, yaz boyunca her cumartesi Bostancı-Kadıköy-Eminönü-Üsküdar-Beşiktaş-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hattında yapılacak. Boğaz Turları da yaz tarifesi kapsamında "Uzun Boğaz Turu" ve "Kısa Boğaz Turu" olarak devam edecek. Kısa Boğaz Turu, resmi tatil ve bayramlarda günde iki kez sefer düzenlenecek.

Yaz tarifesi kitapçığına Şehir Hatları iskelelerinden, şirketin internet sitesi, mobil uygulaması ve sosyal medya hesaplarından, Alo 153 Çözüm Merkezi'nden ulaşılabilir.

Önceki Haber Rekabet Kurulu'ndan Google'a 482 Milyon TL Ceza
Sonraki Haber İstanbul'a Yeni Tramvay Hattı: Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Arasında 33 Durak
Benzer Haberler