İkinci El Araç Satışında Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu Oldu

İkinci El Araç Satışında Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu Oldu

Türkiye'de ikinci el araç satışlarında yeni bir uygulamaya başlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, artık tüm ikinci el otomobil satışlarında Güvenli Ödeme Sistemi kullanılması zorunlu bir hale geldi. Bu sistem, satış bedelinin noter huzurunda satıcının banka hesabına güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlıyor.

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi, alıcı ve satıcı arasında ödeme kaynaklı sorunları ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bugün itibarıyla herkes için zorunlu hale gelen bu sistem, ikinci el araç piyasasında yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Sistem nasıl işliyor? 

Satıcı, güvenli ödeme sürecini başlattıktan sonra alıcı, notere gitmeden önce parayı aracı kuruluşa yatıracak. Satış işlemi onaylandıktan sonra güvenli hesapta bekleyen tutar, satıcının banka hesabına aktarılacak.

Bu uygulama ile sahte para, nakit taşıma riski ve satış bedelinin ödenmemesi gibi sorunlar ortadan kaldırılıyor. Sistemin işleyişi ise Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenecek. Ayrıca, sisteme dahil olan bankalar ve ödeme kuruluşlarıyla yapılan her işlem için 105 lira ücret alınacak. Güvenli Ödeme Sistemi, ikinci el araç piyasasında güvenliği artırmayı ve taraflar arasındaki ödeme anlaşmazlıklarını sona erdirmeyi hedefliyor.

Önceki Haber Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma İmkanı
Sonraki Haber Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma Fırsatı Ayrıntıları
Benzer Haberler