IMF, Türkiye'nin Büyüme Beklentisini Yükseltti

IMF, Türkiye'nin Büyüme Beklentisini Yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyüme tahminini korurken, Türkiye ekonomisinin büyüme beklentisini artırıyor. IMF'nin raporuna göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,6 oranında büyümesi bekleniyor. Bu oran, daha önce yüzde 3,1 olarak ön görülmüştü.

Küresel Ekonomik Büyüme Beklentisi

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun temmuz sayısında, küresel ekonominin 2024'te yüzde 3,2 oranında büyüyeceğini tahmin etti. Raporda, küresel ekonominin 2025'te ise yüzde 3,3 büyümesinin beklendiği ifade edildi.

Enflasyon ve Para Politikası

Raporda, hizmet enflasyonunun dezenflasyon sürecini geciktirdiği ve para politikasının normalleşmesini zorlaştırdığı belirtildi. Enflasyona yönelik risklerin ve ticari gerilimlerin arttığı, faiz oranlarının uzun süre yüksek kalma ihtimalinin olduğu ifade edildi. Bu riskleri yönetmek ve büyümeyi korumak için dikkatli bir politika bileşiminin gerektiği vurgulandı.

Türkiye'nin Büyüme Beklentisi

IMF, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,6, gelecek yıl ise yüzde 2,7 oranında büyümesini bekliyor. Daha önceki tahminlerde, Türkiye ekonomisinin 2024'te yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,2 oranında büyümesi tahmin ediliyor.

ABD ve Avrupa Ekonomileri

Raporda, ABD ekonomisinin 2024 yılı için büyüme beklentisi yüzde 2,7'den yüzde 2,6'ya kadar düşürüldü. Avro Bölgesi ekonomisinin ise bu yıl yüzde 0,8'den yüzde 0,9'a çıkması, 2025 yılı için yüzde 1,5'te sabit kalması bekleniyor.

Avrupa'nın Büyüme Tahminleri

Almanya'nın büyüme tahmini bu yıl için yüzde 0,2, gelecek yıl için yüzde 1,3 olarak korundu. Fransa ekonomisinin bu yıl yüzde 0,7'den yüzde 0,9'a çıkarılması, gelecek yıl ise yüzde 1,4'ten yüzde 1,3'e kadar indirilmesi öngörülüyor.

Önceki Haber LED Armatürlerle Genel Aydınlatmada 82 Milyon Lira Tasarruf
Sonraki Haber TL'nin Reel Değeri Son 3.5 Yılın En Yüksek Seviyesinde
Benzer Haberler