İş Holding’in Satın Aldığı 200 Yıllık Kağıt Fabrikası İflas Başvurusu Yaptı

İş Holding’in Satın Aldığı 200 Yıllık Kağıt Fabrikası İflas Başvurusu Yaptı

Dünyaca ünlü markaların Türkiye operasyonlarını yürüten İş Holding, geçen yıl Almanya'da satın aldığı 200 yıllık kağıt fabrikası için iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Büyük yatırımlar vaat edilmesine rağmen, 190 çalışanı bulunan fabrika için Alman mahkemesi geçici bir iflas yöneticisi atadı.

İş Holding’in Almanya’daki Kağıt Tesisi Yatırımı

İş Holding, ABD'nin en eski 50 şirketinden biri olarak kabul edilen Glatfelder’a ait Almanya’nın Ober-Schmitten bölgesindeki kağıt fabrikasını geçtiğimiz yıl devraldığını açıklamıştı. İş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İlkem Şahin’in liderliğinde, fabrika yeniden canlandırılma sözüyle faaliyete geçirilmişti.

Bir Yıl İçinde Tersine Dönüş

Fabrikanın CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Fahnemann, geçen yıl yapılan satış sonrası, tesisin kapanma planlarının iptal edildiğini ve bu sürecin müşteriler ve çalışanlar için büyük bir fırsat yarattığını belirtmiştir. Ancak aradan geçen bir yılın ardından Ober-Schmitten fabrikası, iflas süreciyle karşı karşıya kaldı.

Alman Mahkemesi Geçici İflas Yöneticisi Atadı

Friedberg Bölge Mahkemesi, İş Holding’in Almanya’daki kağıt fabrikası için iflas başvurusunu değerlendirerek, Brinkmann & Partner hukuk firmasından Jan Markus Plathner’ı geçici iflas yöneticisi olarak atadı. Şirketin 200 yıllık geleneği ve 190 çalışanı, yeni bir belirsizlik sürecine girmiş oldu.

Önceki Haber Almanya'da Kamu Bütçe Açığı Vergi Gelirleriyle Azaldı
Sonraki Haber Volkswagen Tarihinde İlk Kez Fabrikalarını Kapatacak
Benzer Haberler