İşsizlik ve İstihdam Oranları Açıklandı: Bakan Şimşek'in Mesajı

İşsizlik ve İstihdam Oranları Açıklandı: Bakan Şimşek'in Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mayıs ayında istihdamın 273 bin kişi arttığını ve son 12 ayda toplam artışın 1,3 milyona kadar ulaştığını açıkladı. İşsizlik oranı ise yüzde 8,4'e kadar gerileyerek 2012 Kasım ayından bu yana en düşük seviyeye indi. Şimşek, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedefleri doğrultusunda enflasyonu düşürüp gelir dağılımını iyileştireceklerini dile getirdi.

Bakan Şimşek İşsizlik ve İstihdam Verilerini Açıkladı

Mayıs ayı iş gücü istatistiklerini paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, istihdamın arttığını ve işsizlik oranının düştüğünü iletti. Ekonomi programlarıyla enflasyonu düşürüp gelir dağılımını iyileştireceklerini vurguladı.

Son 12 Ayda İstihdam 1,3 Milyon Arttı

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İşgücü piyasasındaki olumlu gelişmeler devam ediyor. Mevsimsel düzeltilmiş verilere göre Mayıs ayında istihdam 273 bin kişi arttı ve son 12 aylık artış 1,3 milyona ulaştı" dedi.

İşsizlik Oranı Yüzde 8,4'e Düştü

İşgücüne katılım oranı yüzde 54,5 ile tarihi bir seviyeye ulaşırken, işsizlik oranı 2012 Kasım ayından bu yana en düşük seviye olan yüzde 8,4'e kadar geriledi.

Enflasyonu Düşürme ve Gelir Dağılımını İyileştirme Hedefi

Bakan Şimşek, "Programımızın nihai amacı sürdürülebilir yüksek ve kapsayıcı büyüme ile kalıcı refah artışıdır. Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz" şeklinde konuştu.

Önceki Haber Tasarruf Tedbirlerine Rağmen 24 Milyon Liralık Tuvalet Tadilatı
Sonraki Haber Son 40 Günde Kur Korumalı Mevduattan 12,8 Milyar Dolar Çıktı
Benzer Haberler