İstanbul-Ankara Arası Süper Hızlı Tren Geliyor: Yolculuk 80 Dakikaya İnecek

İstanbul-Ankara Arası Süper Hızlı Tren Geliyor: Yolculuk 80 Dakikaya İnecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ve Ankara arasında planlanan Süper Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanma tarihi olarak 2034'ü işaret etti. Proje tamamlandığında, iki şehir arasındaki yolculuk süresi sadece 80 dakikaya inecek. Bakan Uraloğlu, projenin, demir yolu taşımacılığında büyük bir devrim yaratacağına dikkat çekti.

Aynı toplantıda, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin de 2027 yılında tamamlanacağını açıklayan Uraloğlu, bu hattın uzunluğunun yaklaşık 508 kilometre olacağını ifade etti. Ayrıca, bu projenin uluslararası taşımacılık açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Bakan, İzmir hattı tamamlandığında Ankara-İzmir arasındaki yolculuk süresinin 3,5 saate ineceğini de ekledi.

Diğer projelerden de bahseden Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı ve Halkalı-Çerkezköy-Kapıkule Hattı'nın da çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Süper Hızlı Tren Projesi'nde ise saatte 350 kilometre hıza ulaşan trenler sayesinde İstanbul ve Ankara arasındaki ulaşım ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacaklarını dile getiren Uraloğlu, bu projenin 2034 yılı itibarıyla tamamlanacağını ifade etti.

Önceki Haber Su Deposu İzolasyonu – Sembol İzolasyon
Sonraki Haber Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Bekleniyor: Ekonomistler Değişiklik Öngörmüyor
Benzer Haberler