İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

İstanbul Havalimanı, Avrupa'da en fazla uçuşun gerçekleştiği havalimanı olarak ön plana çıktı. Pandemi döneminde genel olarak hava trafiği düşerken, İstanbul Havalimanı bu dönemde de yoğunluk performansını korudu. Ayrıca Türkiye'nin hava sahası da Avrupa'da en verimli alanlardan biri olarak dikkatleri üzerine çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 1.488 uçuşla Amsterdam, Paris ve Londra gibi önemli havalimanlarını geride bıraktığını belirtti. Uraloğlu, EUROCONTROL tarafından hazırlanan raporda İstanbul Havalimanı'nın bu başarısının detaylıca yer aldığını belirtti.

Antalya Havalimanı da listeye girdi

Ayrıca Antalya Havalimanı, günlük ortalama 949 uçuşla Avrupa'da 10. sırada yer aldı. Türkiye ise günlük ortalama 3.735 uçuşla Avrupa'nın en yoğun hava trafiğine sahip 6. ülkesi oldu.

Türk hava sahası en verimli alanlardan biri

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin uçuşlarındaki başarının gecikme sürelerinde de kendini gösterdiğini dile getirdi. Avrupa genelinde uçuş başına ortalama gecikme süresi 2,27 dakika iken, Türk hava sahasında bu süre 0,5 dakikanın altına düşerek en verimli hava sahalarından biri oldu.

Önceki Haber Havuz İzolasyonu – Sembol İzolasyon
Sonraki Haber Akr Ofis: Modern Ofis Mobilyalarında Öncü
Benzer Haberler