İstanbulkart’ta Öğrenci İndirimine 30 Yaş Sınırı Geldi

İstanbulkart’ta Öğrenci İndirimine 30 Yaş Sınırı Geldi

İstanbulkart’ta önemli bir değişiklik meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, 30 yaşından büyük öğrencilere yönelik indirimleri yüzde 10'a kadar düşürdü. Bu karar, geniş bir tartışmaya yol açtı.

30 Yaş Üstü Öğrencilere Yüzde 10 İndirim

İBB Meclisi, Temmuz ayı üçüncü oturumunda, toplu ulaşım hizmetleri için yeni bir düzenleme gerçekleştirdi. Buna göre, 30 yaşını geçmiş öğrencilere Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma ücretlerinde yüzde 10 oranında indirim uygulanacak. 

Tepkiler ve Destekler

AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, karara tepki göstererek, “İBB'ye göre öğrenmenin yaşı 30. Bu kararın mantıklı bir yanı yok,” dedi. Öte yandan, CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, 2019'dan bu yana 30 yaş üstü öğrenci kartı kullananların sayısının 122 binden 270 bine yükseldiğini ve bunun İBB’ye zarar verdiğini dile getirdi.

İşsizlere Toplu Ulaşım Desteği

Ayrıca, İBB’nin Bölgesel İstihdam Ofisleri’ne başvuran işsizlere, iş görüşmelerine gidebilmeleri için 3 ay süreyle günde 4 seferlik ücretsiz toplu ulaşım desteği sağlanacak. Bu teklif, İBB Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Önceki Haber Merkez Bankası Rezervlerinde Rekor Artış! Bir Haftada 5,5 Milyar Dolarlık Artış
Sonraki Haber AK Parti, En Düşük Emekli Maaşına Zam İçin Tarih Verdi
Benzer Haberler