İzmir'in Meşhur Gevreğine Zam Geldi: Gramaj Düştü, Fiyat Yükseldi!

İzmir'in Meşhur Gevreğine Zam Geldi: Gramaj Düştü, Fiyat Yükseldi!

İzmir'in meşhur gevreğine zam geldiği duyuruldu. Temmuz ayından itibaren, daha önce 100 gramı 10 liradan satılan gevreğin gramajı düşürülerek 90 gramı 12 buçuk liradan satışa sunulacak.

İzmir'de sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan gevreğe yapılan zam kararı, İzmir Pide ve Gevrekçiler Esnaf Odası tarafından artan maliyetler gerekçe gösterilerek talep edildi. İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, 100 gramı 10 liradan satılan gevreğin yeni fiyatının 90 gramı 12 buçuk lira olarak belirlenmesine onay verdi. Bu değişiklik, temmuz ayı itibariyle geçerli olacak.

İzmir Pide ve Gevrekçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, yapılan değişiklikle ilgili olarak, "Üç ay önce başvurduğumuz gevreğe zam talebimiz sonunda kabul edildi. Ancak, Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş alınması gereken simit fiyatlarıyla ilgili yönetmelik değişikliği sürecinde tüm Türkiye'de karışıklık yaşanıyor. İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde zam henüz gerçekleşmedi. Umarım yeni yönetmelikle birlikte süreçler hız kazanır ve esnafımızın işleri kolaylaşır" dedi.

Erişen ayrıca, "En son 10 ay önce gevreğe zam yapılmıştı ve o zamandan bu yana girdi maliyetlerinde ciddi artışlar yaşandı. Bu nedenle yapılan zamın İzmirli vatandaşlarımız tarafından anlayışla karşılanacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Önceki Haber İzmir'de Suya Rekor Zam: Yüzde 45 Artış Kararı
Sonraki Haber Türkiye'den İsrail'e Petrol İhracı İddialarına BOTAŞ'tan Yanıt
Benzer Haberler