Kabine Bir Ay Sonra Yeniden Toplanıyor! Gündem Enflasyon Rakamları

Kabine Bir Ay Sonra Yeniden Toplanıyor! Gündem Enflasyon Rakamları

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan Kabine toplantısında. Ana gündem maddesi, yarın açıklanacak enflasyon rakamları olacak. Toplantıya, yeni atanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da katılacak.

Ekonomi Başlıkları Gündemde

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bir aylık aranın ardından Beştepe'de yeniden bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, ekonomi ana gündem maddesi olacak. Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte, yılın ikinci yarısındaki memur zamları ve yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı belirlenecek.

Vergi Taslağı ve Enflasyonla Mücadele

Toplantıda tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış, yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konuları tartışılacak. Kabine üyelerine bu konularda bilgi verilecek. Ayrıca terörle mücadele operasyonları da toplantının önemli gündem maddeleri arasında bulunacak.

Ateşkes Adımları Gündemde

9. Yargı Paketi ile ilgili son durum, bölgesel gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da toplantıda değerlendirilecek.

Temmuz Ayında Yoğun Diplomasi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri'ne ziyaretlerde bulunacak. İlgili bakanlar, bu temaslarda ele alınması muhtemel konu başlıklarını kabinede sunacak.

Kurum ve Memişoğlu da Katılacak

Yeni atanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da toplantıda yer alacak.

Önceki Haber Türkiye'den İsrail'e Petrol İhracı İddialarına BOTAŞ'tan Yanıt
Sonraki Haber Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere Vergi Muafiyeti İddialarına Yanıt
Benzer Haberler