Kamudan Yapılacak Ödemelerde Vergi Borcu Olmaması Şartı Genişletildi

Kamudan Yapılacak Ödemelerde Vergi Borcu Olmaması Şartı Genişletildi

Kamu idareleri ve bağlı döner sermaye işletmeleri, 5 bin TL üzerindeki ödemelerde hak sahiplerinden vadesi geçmiş borç durumunu gösteren belge talebinde bulunacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan "Tahsilat Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile kamudan yapılacak ödemelerde vergi borcu bulunmaması şartının kapsamı genişletilmiş durumda.

Yeni düzenlemeye göre, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’na tabi kamu idareleri ile bu idarelere bağlı döner sermaye işletmeleri, mahkeme kararları veya icra emirleri kapsamında yapacakları 5 bin TL’nin üzerindeki ödemelerde hak sahiplerinden borç durumunu gösteren belge talep edilecek.

Bu tebliğ, 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girecek. Ayrıca, 13 Ağustos'ta Resmi Gazete’de yayımlanan önceki tebliğde, kamuoyunda "vergi borcu yoktur" belgesi olarak bilinen uygulamanın kapsamı genişletilerek, vergi dairelerince tahsil edilen vergilerle birlikte tüm kamu alacakları da dikkate alınmıştı.

Önceki Haber Ağustos Ayı Enflasyon Verileri Sonrası Kira Artış Oranı Belirlendi
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Orta Vadeli Program'a Tam Destek: Güvenimiz Tam
Benzer Haberler