Karadeniz’de bu sezon bereketli geçen palamut avı, hem balıkçıları hem de vatandaşları memnun eder nitelikte. Ağırlığı 1,5 kiloyu bulan palamut, çinekop, barbunya, mezgit ve istavrit gibi balıklarla tezgahlarda yerini alıyor. Tarihi Saathane Meydanı'nda balıkçılık yapan Mehmet Kılıç, palamut bolluğunun fiyatlara olumlu yansıdığını dile getiriyor. Kılıç, denizin zengin avıyla dönen balıkçıların tezgahları renklendirdiğini vurgularken, palamutun tane fiyatının 120 lira civarında olduğunu ve ilerleyen günlerde düşebileceğini ifade etti.
Palamutun boyutunun büyüdüğünü belirten Kılıç, “Şu an balıklar 1,5 kiloya kadar ulaşıyor, tam palamut almanın zamanı. Hem ekonomik, hem de lezzetli. Önümüzdeki 1,5 ay boyunca bolca palamut tüketebiliriz,” diye konuştu. Balıkçı Abdurrahim Kırbaş ise, hava koşullarının iyileşmesiyle balıkçıların yeniden avlanmaya başladığını ve büyük boy palamutun 4 kişilik bir aileyi doyuracak büyüklükte olduğunu ifade etti. Ayrıca, palamutun azalmasıyla hamsi avının başlayacağını öngördüklerini dile getirdi.
Balıkçı Halit Bayrak, vatandaşın palamuda olan ilgisinden memnun olduklarını, balık bolluğunun böyle devam etmesini temenni ettiğini ifade etti. Bayrak, “Şu anda palamut alıp dondurucuya koymanın tam zamanı; 5 ay sonra dondurucudan çıkarıp keyifle tüketebilirsiniz,” dedi.
Balık alan Ahmet Doğanay ise tezgahlardaki balık bolluğu ve fiyatlardan memnun olduğunu belirterek, “Balıklar iri ve fiyatlar gayet uygun. Fırsat varken fazladan alıp dondurucuya koymak mantıklı,” şeklinde konuştu.
Balık Fiyatları
Tezgahlarda palamut boyutuna göre tanesi 120-150 TL arasında değişirken, çipura 150 TL, deniz somonu 200 TL, çinekop 200-300 TL ve barbun 100 TL’den satışa sunuluyor.