Kasaplar ve Özel Okullar Fahiş Fiyat Nedeniyle Mercek Altında

Kasaplar ve Özel Okullar Fahiş Fiyat Nedeniyle Mercek Altında

Ticaret Bakanlığı, et fiyatlarındaki düşüşü tüketicilere yansıtmayan kasaplara karşı harekete geçtiğini duyurdu. Bakanlık, et fiyatlarını yüksek tutan kasaplara 100 bin ile 1 milyon TL arasında ceza uygulanacağını belirtti. 81 ilde yapılan denetimlerle kasaplar yakından takip ediliyor.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, ağustos ayında bölgelere göre karkas et fiyatlarını belirlemiş ve ilan etmişti. Ancak bazı kasapların bu fiyat düşüşlerini tüketicilere yansıtmadığı tespit edildi.

Özel Okullarda Fahiş Fiyat İncelemesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların velilere kitap, kırtasiye ve diğer öğretim materyalleri için yüksek fiyatlar talep ettiğine dair şikayetler üzerine incelemeler başlattı. Bakanlık, bu okulların sadece kâr amacı güdemeyeceğini ve eğitimle ilgili ürünlerde fahiş fiyat artışlarına izin verilmeyeceğine dikkat çekti. Özel okulların, belirlenen kurallar çerçevesinde hareket etmesi gerektiği vurgulandı ve bu kurallara uymayan okullara karşı denetim yapılacağı duyuruldu.

Bakanlık, tüm özel okullara bu kurallara uymalarını ve fiyat politikalarını titizlikle uygulamalarını hatırlattı. Uygunsuz davranan okullar hakkında incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Önceki Haber İzin Belgesi Olmadan Ev Kiralayanlara 500 Bin Lira Ceza Uyarısı
Sonraki Haber Ekmek Satışında Yeni Dönem: Artık Tüm Bilgiler Ekmeğin Üzerinde Olacak
Benzer Haberler