Kayseri'deki Suriyelilerin Zararları Telafi Edilecek

Kayseri'deki Suriyelilerin Zararları Telafi Edilecek

Kayseri'de yaşanan olaylarda, evleri, iş yerleri ve araçları zarar gören Suriyelilerin kayıplarını telafi etmek için çalışmaların başlatıldığı söyleniyor.

Olayların Sebebi ve Hasar Tespiti

Suriye uyruklu birisi tarafından, 7 yaşındaki bir kız çocuğunun taciz edildiği iddiasıyla başlayan olayların sonucunda, evleri, iş yerleri ve araçları zarar gören Suriyelilerin kayıplarını telafi etmek amacıyla bazı çalışmalar yürütülüyor. AFAD ekiplerinin yaptığı hasar tespit çalışmalarında, yaklaşık 400 araç, ev ve dükkânın zarar gördüğü belirlendi.

Organize Saldırılar ve Mahallelerdeki Zararlar

Whatsapp grupları üzerinden organize olan ve kamyonlarla bölgeye gelen kişilerin, Melikgazi ilçesine bağlı Danişmendgazi, Sahabiye, Fevzi Çakmak, Osmanlı, Selçuklu, Hürriyet, Mevlana, Aydınlıkevler ve Küçük Mustafa mahallelerinde zarar verdikleri tespit edildi. 

Devletin Müdahalesi ve Zararların Telafisi

İçişleri Bakanlığı'na bağlı AFAD ekipleri, zarar gören Suriyeli sığınmacılar ile görüşerek hasar tespit çalışmalarını devam ettiriyor. Yeni Şafak'ın edindiği bilgilere göre, zarar gören Suriyelilerin kayıpları tazmin edilecek. Devlet kurumlarının saha çalışmalarının tamamlanmasının ardından, zararların telafisi için gerekli adımlar atılacak.

Önceki Haber Cevdet Yılmaz: Enflasyon Temmuz ve Ağustosta Hızla Düşecek
Sonraki Haber CHP Lideri Özgür Özel'den Eylem Çağrısı: 'Zam İsteyenler Işıkları Açıp Kapatsın!’
Benzer Haberler