KPSS Sonuçları Açıklandı

KPSS Sonuçları Açıklandı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve lisans oturumu sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirler.

1,5 milyon adayın katıldığı ve merakla beklenen KPSS sonuçları nihayet ilan edildi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri oturumları ile 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılan KPSS Alan Bilgisi ve 4 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının değerlendirme süreçlerinin tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, sınavlarda yer alan soruların madde analizlerinin yapıldığı, cevap anahtarlarının kontrol edildiği ve itirazların bilimsel olarak değerlendirildiği ifade edildi. Bu süreçte, 14 Temmuz 2024'te yapılan Genel Yetenek Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 42 numaralı sorunun iptal edilmesine, Genel Kültür Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 13 numaralı sorunun doğru cevabının "A" yerine "C" olarak düzeltilmesine ve 4 Ağustos 2024'te gerçekleştirilen ÖABT Kimya/Kimya Teknolojisi Alanı Temel Soru Kitapçığı'ndaki 30 numaralı sorunun cevabının "B" yerine "D" olarak güncellenmesine karar verildiği duyuruldu.

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile erişebilirler.

SINAV TAKVİMİ

- KPSS Ön Lisans: 1 Eylül 2024

- KPSS Ortaöğretim: 15 Eylül 2024

- KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): 22 Eylül 2024

Önceki Haber Çalışma Saatleri Değişiyor! 4 Yeni Model Erdoğan'ın Gündeminde
Sonraki Haber Türkiye'nin Yeni Denizaltısı Pirireis Görevde! Erdoğan İki Müjde Daha Verdi
Benzer Haberler