Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma İmkanı

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma İmkanı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyen bireyler için 60 aya kadar yapılandırma fırsatı getirildiği duyuruldu. Bu adım, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile birlikte atılan bir kararla bildirildi.

Yapılandırma süreci, hem kredi kartı hem de ihtiyaç kredisi borçlarını kapsıyor. Kredi kartı borcunu asgari tutarda ödeyemeyenler, borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Ancak yapılandırılan borcun yarısı ödenene kadar kredi kartı limitinde artış yapılamayacak.

Ayrıca, TCMB, kredi kartı borcu yapılandırmasında uygulanacak azami faiz oranını yüzde 3,11 olarak belirledi. İhtiyaç kredisi borçları da benzer şekilde 60 aya kadar taksitlendirilebilecek, ancak bunun için borcun en az 30 gün gecikmiş olması gerekiyor.

Kredi kartları için asgari ödeme oranı da güncellendi. 50 bin lira altındaki borçlarda asgari ödeme tutarı borcun yüzde 20’si, 50 bin lira üzerindekiler için ise yüzde 40 olarak belirlendi. Yapılandırmaya dair tüm bu düzenlemeler, 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek.

Önceki Haber Sembol İzolasyon- Arnavutköy Su Yalıtımı ve İzolasyon Hizmetleri
Sonraki Haber İkinci El Araç Satışında Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu Oldu
Benzer Haberler