Kriz Tirebolu 42'yi de Vurdu: 120 Yıllık Çay Devi İflasın Eşiğinde

Kriz Tirebolu 42'yi de Vurdu: 120 Yıllık Çay Devi İflasın Eşiğinde

120 yıl önce kurulan Türkiye'nin çay devi Tirebolu 42, küresel ekonomik krize daha fazla dayanamayarak iflasın eşiğine kadar geldi. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket için konkordato kararı vererek alacaklıların alacaklarını bildirmesi için 15 gün süre verildi.

Ekonomik Kriz Şirketleri Zorluyor

Küresel ekonomik kriz nedeniyle birçok şirket kapanmak zorunda kalırken, Giresun menşeli Tirebolu 42 de mali sıkıntılarla mücadele ediyor. 1905 yılında kurulan şirket, mali sorunları aşmak için konkordato başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

Mahkemeden Konkordato Kararı

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için konkordato kararı verdi. Mahkeme, alacaklıların alacaklarını bildirmesi için 15 günlük bir süre tanıdı. Konkordato komiserliği, alacak bildirimlerinin belirtilen ofis adresine belgelenerek yapılması gerektiğini, 15 gün içinde yapılmayan bildirimlerin dikkate alınmayacağını ifade etti.

Yeniden Yapılanma Hedefi

Tirebolu 42, konkordato süreciyle mali durumunu düzeltmeyi ve alacaklılara ödeme planı sunmayı amaçlıyor. Alacaklılar, 15 gün içinde belgeleriyle alacak bildirimlerini yapabilirler.

Önceki Haber Roblox'a Türkiye'de Erişim Engeli
Sonraki Haber 'Yarısı Bizden' Kampanyasında Yeni Dönem
Benzer Haberler