Limonun Kilosu 100 TL'ye Kadar Dayandı! Bakanlık Harekete Geçiyor

Limonun Kilosu 100 TL'ye Kadar Dayandı! Bakanlık Harekete Geçiyor

Sekiz ay önce rekolte yüksek olduğu için bol miktarda hasat edilen limonun kilogram fiyatı, 100 TL'ye kadar yaklaşıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fiyat dalgalanmalarının limon eksikliğinden kaynaklanmadığını belirterek, fahiş fiyat uygulayanlara yönelik işlem yapılacağını açıkladı.

Türkiye'de tarım gündeminin başında limon fiyatlarındaki artışlar yer alıyor. Sekiz ay öncesine kadar dalında 1 TL'nin altına alınan ve üreticilerin kepçelerle hasat ettiği limon, üretimdeki bolluğa rağmen yüksek fiyatlara ulaşmış durumda. Bugün itibarıyla zincir marketlerde limonun kilogram fiyatı 69,50 TL ile 84,50 TL arasında değişiklik gösteriyor ve ilerleyen günlerde 100 TL seviyesine çıkabileceği belirtiliyor.

Fahiş Fiyatlara Karşı Müdahale Geliyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, limon zamları hakkında yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de yeterli miktarda limon bulunduğunu belirterek, "Net bir şekilde söyleyebilirim ki, hâlihazırda hasat edilen ve depolardaki ürünler, ağustos ayında başlayacak yeni hasat dönemine kadar ihtiyacımızı karşılayacak miktarda. Bu son dönemdeki fiyat artışının, içeride limon olmamasıyla ilgili hiçbir yönü yok. Burada fahiş fiyat konusu var ve Ticaret Bakanlığımız bu konuda ciddi adımlar atıyor," dedi.

Önceki Haber Tüm Emeklilere Seyyanen Zam Gündemde: İşte Detaylar
Sonraki Haber AK Parti'den Nüfus Artışını Teşvik İçin Yeni Adımlar: Üç Çocuğa Asgari Ücret Desteği ve Doğum Parası Güncellemesi
Benzer Haberler