Maden İhracatçıları ABD Pazarında Güçlenmeyi Hedefliyor

Maden İhracatçıları ABD Pazarında Güçlenmeyi Hedefliyor

Amerika Birleşik Devletleri, Türk Doğal Taş Sektörüne Yeni Pazarlar Açıyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın yeni gümrük vergileri kararı sonrasında yüzde 10’luk gümrük vergisi diliminde kalan Türk doğal taş sektörü, Avrupa ve Uzakdoğulu rakiplerine göre ABD pazarında konumunu güçlendireceğine inanıyor. Türkiye’den ABD’ye yapılacak doğal taş ihracatında yüzde 10 gümrük vergisine ilave bir vergi yükünün söz konusu olmadığına dikkat çeken Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türkiye’ye yönelik verginin düşük tutulmasını olumlu bulduklarını belirtti.

Alimoğlu, ABD’ye yıllık 3,5 trilyon dolarlık ithalat yapıldığını ve 2024 yılında 432 milyon dolar olan doğal taş ihracatlarının kısa vadede 500 milyon doları, uzun vadede ise 1 milyar doları aşmayı hedeflediklerini ifade etti. ABD'nin yeni gümrük vergileri politikasına göre, Türkiye ile benzer ürünler ihraç eden İtalya ve İspanya gibi Avrupa Birliği ülkelerine yüzde 20 ek vergi uygulanmaktadır.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, sektörün uluslararası alanda daha fazla tanınmasına ve ticaret hacminin artmasına katkı sağlayan organizasyonlar düzenlemektedir. Almanya, Azerbaycan, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerden alıcıları bir araya getirerek Alım Heyetleri düzenleyen birlik, 2025 yılında İzmir Marble Fuarı'nda Güney Kore, Fransa, Azerbaycan, Kanada, Suudi Arabistan ve Hindistan’dan katılımcılarla yeni bir Alım Heyeti gerçekleştirecektir.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, dünya genelindeki ticaret etkinliklerine katılımı arttırarak üyelerine yeni pazarlar bulma ve pazar paylarını artırma fırsatı sunmaktadır. Bu çerçevede, sektörel ticaret heyetleri düzenleyerek sektörün uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir. Türk doğal taş sektörü, ABD'nin yeni gümrük vergileri politikasıyla birlikte daha geniş bir pazar potansiyeline sahip olacak gibi görünmektedir.

Önceki Haber İkinci El Araç Piyasasında Yılın İlk Fiyatları Yükseldi!
Sonraki Haber En İyi 10 Sosyal Medya Ajansı
Benzer Haberler