Maliye Bakanlığı Mobilya Sektörünü Mercek Altına Aldı: 53 Milyon Lira Ceza Kesildi

Maliye Bakanlığı Mobilya Sektörünü Mercek Altına Aldı: 53 Milyon Lira Ceza Kesildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mobilya sektöründeki kayıt dışı faaliyetlere yönelik kapsamlı bir denetim başlattığını duyurdu. Bir ay süren bu denetimlerde, üretimin yoğun olduğu 29 ilde eş zamanlı olarak 17 bin 258 mükellef incelendi ve yaklaşık 53 milyon lira ceza uygulandı. Bakan Mehmet Şimşek, bu alandaki denetimlerin daha da sıkılaşacağına vurgu yaparak, "Yüksek kazanç elde edenlerden ve kayıt dışı çalışanlardan vergi almak için gereken tüm adımları atacağız" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yürüttüğü denetimlerde, mobilya sektörüne odaklanılarak, imalat ve satış aşamalarında yer alan tüm firmalar mercek altına alınmış durumda. Bu kapsamda, İstanbul’da MODOKO ve MASKO, Ankara’da ise Siteler gibi mobilya üretim ve satış merkezlerinde denetimler meydana geldi.

Denetimler sırasında, mobilya üretim zincirinde yer alan ham madde tedarikçileri, fason üretim yapan atölyeler, hırdavatçılar, kumaş ve sünger satan işletmeler, avize, cam ve aksesuar satıcıları ile mobilya perakendecileri denetlendi. Kontrollerde, kayıt dışı faaliyetler, işletmeye ait olmayan POS cihazı kullanımı, IBAN ile yapılan tahsilatlarda belge düzenlenmesi, başkasına ait banka hesapları üzerinden tahsilat yapılması, doğru KDV oranının uygulanıp uygulanmadığı, kayıt dışı işçi çalıştırılması ve iş yeri kira ödemelerinin banka aracılığıyla yapılıp yapılmadığı gibi konulara dikkat edildi.

Önceki Haber Yatırımcıların Yeni Favorisi: Gremse Altın! Karlılık Artıyor, Çeyrek Altının 10 Katına Ulaşıyor
Sonraki Haber Vize Reddi Artınca Yeşil Pasaport Talebi Arttı
Benzer Haberler