Mansur Yavaş'tan SGK Borcu Tepkisi: "Kendi Borcunuzu Ödemiyorsunuz"

Mansur Yavaş'tan SGK Borcu Tepkisi:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Belediyelerin SGK borçlarının tahsili" açıklamasının ardından bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Yavaş, Çevre Bakanlığı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 1 milyar 325 milyon TL borcu olduğuna vurgu yaparak, "Ödemiyorlar arkadaşlar. Çalışma Bakanına söylüyorum; takas yapalım, alacağınızın 4'te 1'ini hemen almış oluyorsunuz." dedi.

SGK Borçları ve Alacaklar

Yavaş, belediyelerin SGK borçlarının büyük bir kısmının belediye şirketlerine ait olduğunu belirtti. Çevre Bakanlığı'nın belediyeye 1 milyar 325 milyon TL borcu olduğunu ve bu borcun ödenmediğini ifade etti. Ayrıca hazine satışlarından alacakları olan 171 milyon 609 bin TL'nin de ödenmediğini söyledi.

Borç Durumu ve Ödemeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borçlarına dair bilgi veren Yavaş, 2019'da 16 milyon 900 bin TL olan borcun şu anda sıfır olduğunu, EGO ve ASKİ'nin de borçlarının olmadığını belirtti. Belediyenin şirketlerinin borcunun 81 milyon dolardan 174 milyon dolara çıktığını, ancak 2019 ile 2024 arasında 4 milyar 333 bin 892 TL SGK prim ödemesi yapıldığını vurguladı.

Yavaş'ın Eleştirileri

Mansur Yavaş, "Sayın Bakan, müflis tüccar gibisiniz! Eski defterleri karıştırıyorsunuz. Yönetemiyorsunuz, suçu başka yerlere atıyorsunuz. Bu sorun sadece CHP'li belediyelerin değil, tüm belediyelerin sorunudur" şeklinde konuştu. Yavaş, ayrıca ABB'nin mali durum raporunda borçların azaldığını, ancak SGK borçlarının arttığını söyledi. Pandemi, ücretsiz taşımalar ve ekonomik durumun bu artışın sebepleri olduğunu belirtti.

Kredi Talepleri

Yavaş, kredi çekmek istediklerinde Meclis'ten izin alamadıklarını ve bu nedenle sigorta primlerinin geciktirildiğini belirtti. Bu kaynakların sosyal destekler, pandemi dönemi harcamaları ve emeklilik tazminatları için kullanıldığını ifade etti.

Önceki Haber İstanbul'da Fabrika Protestolarında Gerginlik: 100 İşçi İşten Çıkarıldı, Çok Sayıda Yaralı Var
Sonraki Haber Garden Modern Bahçe Mobilyaları Geleceğin Bahçe Mobilyası Markası
Benzer Haberler