2025 Mart Ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretim İstatistikleri
Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi yüzde 0,9 artış gösterirken, ayran ve kefir üretimi yüzde 0,4 azaldı. Yoğurt üretimi ise yüzde 1,0 azalma yaşadı. İçme sütü üretimi ise yüzde 6,2 arttı. Tereyağı ve sadeyağ üretimi ise yüzde 1,8 artış gösterdi.
Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi yüzde 0,4 azalırken, ayran ve kefir üretimi yüzde 3,8 arttı. Yoğurt üretimi yüzde 2,0 artarken, içme sütü üretimi yüzde 1,1 arttı. Tereyağı ve sadeyağ üretimi ise yüzde 0,9 artış gösterdi.
Bu verilere göre, bir önceki ay 897 bin 358 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı, Mart ayında yüzde 13,2 artarak 1 milyon 15 bin 647 ton oldu.
Öte yandan, bir önceki ay 132 bin 720 ton olan içme sütü üretimi Mart ayında yüzde 11,9 artarak 148 bin 525 ton seviyesine yükseldi.