Mavi Yemişin Kilosu 350 TL: Üreticilerin Yüzü Gülüyor

Mavi Yemişin Kilosu 350 TL: Üreticilerin Yüzü Gülüyor

Ordu'da geçmiş yıllarda fidanları dağıtılan ve bugünlerde hasadı yapılan mavi yemişin kilosu 300-350 TL arasında kendine alıcı buluyor. Bu durum üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, tarımsal gelir kaynaklarını çeşitlendirme amacıyla başlattığı projeleri yeni dönemde de devam edecek, üreticilere destek olmayı sürdürecek. Belediye desteği ile dağıtılan mavi yemiş fidanları, bugün hasat edilerek yüksek fiyatlara satışa sunuluyor.

Çiftçilerin Üretim Kültürüne Girdi

2019 yılında göreve gelen Başkan Güler'in kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda başlattığı çalışmalar sonucunda, mavi yemiş çiftçilerin üretim kültürüne girmiş durumda. Kilosu 300-350 TL arasında alıcı bulan bu meyve, taze tüketim ve işlenmiş ürün olarak güçlü bir ticari değere sahip.

Ekonomik Getirisiyle Üreticileri Mutlu Etti

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılından itibaren Altınordu, Gülyalı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinde bulunan 42 üreticiye toplam 15 bin 300 adet mavi yemiş fidanı desteğinde bulundu. Bu desteklerle mavi yemiş üretim alanı Ordu genelinde 51 dekara kadar ulaştı. Mavi yemiş, fındığın yanında ek gelir getiren bir ürün olarak üretim kültürüne girdi ve ekonomik getirisiyle üreticileri sevindirdi. Fındık veriminin düşük olduğu bahçelerde mavi yemişe geçen üreticilerin birim alandan elde ettikleri gelir yaklaşık 10 kat arttı.

“Mavi Yemişin Pazardaki Karşılığı Çok İyi”

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Ünye ilçesinde mavi yemiş bahçesi kuran üretici Volkan Sürgit, mavi yemişin önemli bir getirisi olduğunu belirtti ve bahçesini her geçen gün büyüttüğünü belirtti. "Fındığa alternatif ürün arıyorduk ve mavi yemişin pazar değeri daha yüksek olduğu için bu ürünü seçtik. İlk olarak 5 dönümle başladık, sonra belediyenin fidan desteğiyle üretim alanlarımızı genişlettik. Dekardan 1-1.5 ton ürün elde edebiliyoruz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'e ve ekibine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Belediyeden Sürekli Destek

Ordu Büyükşehir Belediyesi, mavi yemiş yetiştiriciliğini daha da yaygınlaştırmak için fidan, eğitim ve teknik destek sağlamaya devam ediyor. Hasat edilen ürünler için üreticilere soğuk hava deposu ve pazarlama desteği de veriliyor.

Önceki Haber Ev Sahiplerinden Kiracılara Zorlayıcı Talepler: GBT, KKB ve Findeks Raporu
Sonraki Haber Yargıtay'dan Kiracılara Müjde: Kira Artışında 12 Aylık TÜFE Ortalaması Esas Alınacak
Benzer Haberler