Memurlara Ek İkramiye Müjdesi: Rakam ve Ödeme Tarihi Belli Oldu

Memurlara Ek İkramiye Müjdesi: Rakam ve Ödeme Tarihi Belli Oldu

Toplu sözleşme ikramiyesi hakkının yasal düzenlemeye alınmasıyla, 2 milyondan fazla memura ek ödeme yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda sendikalı memurlar her ay 641 liralık bir ek ödeme alacak. Ödemelerin 15 Ağustos'ta maaşlarla birlikte hesaplara yatması planlanıyor.

Daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi, Meclis'te kabul edilen yeni düzenleme ile yasal bir hale getirildi. Bu düzenleme sayesinde sendikalı memurlar, her ay 641 lira 81 kuruşluk bir ek ödeme alacak. Düzenlemenin sendikal örgütlenmeye de katkı sağlaması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, bu düzenlemenin, sendika üyelerine uygulanan yüzde 2'lik barajın kaldırıldığını ifade etti. Artık sendikalı olan ve maaşından sendika kesintisi yapılan tüm memurlar bu ödemeden yararlanacak.

Ayrıca Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminlerine göre, memur maaşlarına yapılacak zam oranları da şekilleniyor. Yıl sonu enflasyonunun yüzde 38 olması durumunda memur maaşlarına yüzde 6.62 oranında zam yapılacak. Eğer enflasyon yüzde 42'yi bulursa, zam oranı yüzde 9.70'e kadar çıkacak.

Önceki Haber Benzine Yeni Zam Geliyor: Fiyatlar 44 TL'yi Aşıyor
Sonraki Haber Satılık Konut Fiyatlarındaki Artış Hızı Pandemi Öncesine Döndü
Benzer Haberler