Merkez Bankası Faizi Yüzde 50'de Sabit Tuttu

Merkez Bankası Faizi Yüzde 50'de Sabit Tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), eylül ayı faiz kararını duyurdu. Ekonomistlerin beklentilerine paralel olarak Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktığını belirtti.  Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Yaşar Fatih Karahan liderliğinde toplandı ve bir hafta vadeli repo faiz oranının yüzde 50'de kalması kararını verdi.

Enflasyon Değerlendirmesi

Merkez Bankası, ağustos ayında enflasyon göstergelerinin önemli bir değişim göstermediğine dikkat çekti. Üçüncü çeyrek verilerine göre, yurt içi talebin yavaşlaması enflasyon üzerindeki baskıyı azaltmış durumda. Mal fiyatlarındaki artış sınırlı kaldı, ancak hizmet enflasyonunda iyileşme bekleniyor.

Dezenflasyon Süreci Güçleniyor

Merkez Bankası, sıkı para politikasının yurt içi talebin dengelenmesine, Türk lirasının değer kazanmasına ve enflasyon beklentilerinin iyileşmesine yardımcı olacağını ve dezenflasyon sürecini güçlendireceğini belirtti. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş görülene kadar sıkı para politikasının sürdürüleceği açıklandı.

Ekstra Önlemler Gündemde

Kredi ve mevduat piyasalarında beklenmedik gelişmeler olursa, ek makroihtiyati adımlar atılabileceği ifade edildi. Ayrıca, likidite koşulları yakından izlenecek ve gerektiğinde sterilizasyon araçları devreye sokulacak. Merkez Bankası, kararlarını enflasyonu kontrol altına almak için veri odaklı ve şeffaf bir şekilde alacağını vurguladı.

Önceki Haber Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Bekleniyor: Ekonomistler Değişiklik Öngörmüyor
Sonraki Haber Poliüretan Enjeksiyon – Sembol İzolasyon
Benzer Haberler