Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Bekleniyor: Ekonomistler Değişiklik Öngörmüyor

Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Bekleniyor: Ekonomistler Değişiklik Öngörmüyor

Bugün saat 14.00'te Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını duyuracak. Ekonomistler, son beş aydır politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutan Merkez Bankası'nın bu toplantıda da bir değişiklik yapmasını beklemiyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan liderliğinde gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, faiz oranları ele alınacak. Banka, beş aydır faiz oranlarını yüzde 50 seviyesinde tutmaya devam ediyor.

Faiz İndirimi Ekim'de Başlayabilir

Ekonomistler, bu toplantıda faiz oranlarında bir değişiklik beklemese de bazıları, Ekim ayında faiz indirimi yapılabileceği görüşünde birleşmiş durumda. Reuters'ın anketine katılan ekonomistler, Kasım ayına kadar faizlerin sabit kalacağını öngörüyor.

Beklentiler Yüzde 50'de Sabit

Bloomberg HT'nin anketine göre de piyasa katılımcıları, Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'de sabit tutmasını bekliyor. Ankete katılan 24 kurum, 2024 yılı sonunda faiz oranlarının yüzde 47,5 seviyelerine inebileceğini tahmin ediyor. En yüksek tahmin yüzde 50, en düşük tahmin ise yüzde 45 olarak kaydedildi. Bu karar, piyasalardaki gelişmeler açısından büyük önem taşıyor ve yakından takip ediliyor.

Önceki Haber İstanbul-Ankara Arası Süper Hızlı Tren Geliyor: Yolculuk 80 Dakikaya İnecek
Sonraki Haber Merkez Bankası Faizi Yüzde 50'de Sabit Tuttu
Benzer Haberler