Milyonlarca Liralık Lüks Araçlar Yediemin Otoparklarında Çürüyor

Milyonlarca Liralık Lüks Araçlar Yediemin Otoparklarında Çürüyor

Antalya'da çoğunluğu haciz nedeniyle el konulan araçlar, yediemin otoparklarında yıllardır bekliyor. Bu otoparklarda 20 yıldır bekleyen araçlar arasında, toplam değeri 33 milyon TL olan lüks araçlar da yer alıyor. Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Hakan Topçu, şehirdeki 3 otoparkta yaklaşık 3 bin aracın bulunduğunu söyledi ve bu araçların çürümeye başladığını ifade etti.

Araçlar Yıllardır Bekliyor

Topçu, otoparklarda bekleyen araçların %80'inin hacizden dolayı bağlı olduğunu, geri kalan %20'sinin ise sigorta, muayene eksikliği veya kaza nedeniyle trafikten men edildiğini dile getirdi. 20 yıla yakın süredir bekleyen araçların olduğunu da ekledi.

Milli Servet Çürüyor

Topçu, bu araçların milli servet olduğunu vurguladı ve icradan bağlı araçların, sahipleri tarafından alınamazsa hızlıca satılması gerektiğini vurguladı. "Yakalama haciz koyan kişi ya da kurum bu satıştan sorumlu olmalı. 20 yıldır depolarda bekleyen araçlar var ve bu, ekonomik anlamda büyük bir kayıp" dedi.

Hızlı Çözüm Gerekiyor

Topçu, otoparklarda atıl durumda bekleyen araçların hızlı bir şekilde ekonomiye kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. "Devletin kasasına para girmesi ve borçların tahsil edilmesi için araçların hızla satılması gerekiyor. 6 ay içerisinde alınmayan araçların satılması yönündeki kanunun işler hale getirilmesi şart" diye konuştu.

Motosikletlerin Hacizli Otoparklarda Beklemesi Yanlış

Topçu, hacizli motosikletlerin otoparklarda bekletilmesinin de yanlış olduğunu belirtti. "Düşük değerli motosikletlerin icradan bağlanması ve satışa çıkarılması masraflı ve sonuçta çürümeye terk ediliyor. Eğer ekonomik değeri yüksek değilse, bu motosikletlerin sadece üzerine satılamaz şerhi konulup kullanılmasına izin verilmeli" dedi.

Önceki Haber Yüksek Hızlı Tren Bilet Fiyatlarına Gece Yarısı Zammı Geldi
Sonraki Haber 2024 YKS Sonuçları Açıklandı: Tercih Süreci Başlıyor!
Benzer Haberler