Motorine 1 Lira 47 Kuruş İndirim Geldi! Fiyatlar Değişti

Motorine 1 Lira 47 Kuruş İndirim Geldi! Fiyatlar Değişti

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da sık sık değişiklik gösteriyor. Motorin fiyatlarına yapılan 1 lira 47 kuruşluk indirim, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. Bu indirimle birlikte, İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43,54 liraya, benzinin litre fiyatı ise ortalama 45 liraya kadar düştü.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamanın sonucunda, dağıtım firmaları rekabet ve serbesti nedeniyle farklı fiyatlar uygulayabiliyor.

EPGİS'in Kararı

EPDK'nın fiyat değişimlerini açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini paylaşmayacağını duyurdu.

Vatandaşlar, Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor.

Önceki Haber Özel Lise Ücretleri 1 Milyon TL'yi Aştı: Yüzde 300'e Varan Zamlar Şok Etti
Sonraki Haber İlk 6 Ayda 605 Şirket Konkordato İlan Etti
Benzer Haberler