MSB'den Son Dakika Açıklaması: Bedelli Askerlik Ücretine Zam Geliyor

MSB'den Son Dakika Açıklaması: Bedelli Askerlik Ücretine Zam Geliyor

Bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için önemli bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik ücretine zam yapılacağını duyurdu. Bedelli askerlik hizmetinden mevcut bedel üzerinden yararlanmak isteyen yükümlülerin, müracaat ve ödeme işlemlerini 28 Haziran'a kadar tamamlamaları gerektiği belirtildi.

MSB'nin Açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı, Asker alma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin, 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir."

Geçmişteki Bedelli Askerlik Ücretleri

2023 yılının ilk yarısında 104.084,16 TL olan bedelli askerlik ücreti, geçtiğimiz yılın temmuz ayında 122.351,04 TL'ye yükseltilmişti. 2024 yılı başında ise yüzde 49,25 oranında artışla 122 bin 351 liradan 182 bin 608 liraya çıkarıldı. Bu ücret, temmuz ayında yeniden artırılacak.

Yeni Ücret Nasıl Belirlenecek?

2024 yılı temmuz ayında geçerli olacak yeni bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre hesaplanacak. 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenecek memur maaşı zammının ardından, Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi yayınlanacak ve yılın ikinci yarısında uygulanacak bedelli askerlik ücreti kesinleşecek.

Tahmini Yeni Ücret

3 Temmuz tarihinde haziran enflasyonunun beklentiler doğrultusunda artması durumunda, yeni bedelli askerlik ücretinin 219 bin liraya yükselmesi bekleniyor.

Önceki Haber Motorine Yine Zam Geldi
Benzer Haberler