Nike, Türkiye'deki Online Satışlarını Durdurma Kararı Aldı

Nike, Türkiye'deki Online Satışlarını Durdurma Kararı Aldı

Dünyaca ünlü spor giyim markası Nike, Türkiye’de yurt dışından gelen ürünlere uygulanan yeni vergi kararları sonrasında online sipariş alımını durdurduğunu duyurdu. Nike'ın Türkiye'deki internet sitesine giren kullanıcılar, "Türkiye’de Nike.com ve Nike App üzerinden şu an için alışveriş yapılamamaktadır" uyarısıyla karşı karşıya kalıyor.

Nike, yaptığı açıklamada, Türkiye'de gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin tüketicilerin alışveriş deneyimini nasıl etkilediğini incelemeye devam ettiklerini ifade etti. Bu süreçte siparişlerin sorunsuz bir şekilde teslim edilemeyeceğini düşündükleri için Türkiye’den verilen online siparişleri geçici olarak durdurduklarını belirtti.

Neler Oldu?

6 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, yurt dışından posta veya hızlı kargo ile Türkiye'ye gelen ticari olmayan eşyalar için uygulanacak vergi sınırlarında değişiklik yapıldı. Bu karara göre, 150 euro olan kıymet bedeli 30 euroya kadar düşürüldü. Yeni düzenlemeye göre, değeri 30 euroyu geçmeyen eşyalar için Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ürünlere yüzde 30, diğer ülkelerden gelenlere ise yüzde 60 oranında vergi uygulanacak.

Önceki Haber Roblox'tan Erişim Engeline İlişkin İlk Açıklama Geldi
Sonraki Haber Avukatlara Çevrimiçi Reklam Yasağı Getirildi
Benzer Haberler