Operatör Zamlarına Tepki Büyüyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan Devreye Girebilir

Operatör Zamlarına Tepki Büyüyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan Devreye Girebilir

Artan enflasyon ve ekonomik dalgalanmalar, iletişim sektöründe de kendini göstermeye başladı. Taahhüt süresi sona eren kullanıcılar, paket yenileme sırasında karşılaştıkları yüksek zam oranlarına sosyal medyada #OperatörSoygunu etiketiyle tepki göstermeye devam ediyor. Kullanıcıların şikayetleri artarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya müdahale edeceği konuşuluyor.

Operatör Zamları Sosyal Medyada Gündem Oldu

Son dönemde iletişim operatörlerinin fiyatlarına gelen zamlar büyük tepki çekiyor. Kullanıcılar, iki katı ve hatta üç katı artan fatura fiyatlarına isyan ederken, sosyal medyada #OperatörSoygunu etiketiyle tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Bir kullanıcı, önceki ay 162,7 TL ödediği faturanın bu ay 640,5 TL’ye kadar yükseldiğini belirtti.

Şikayetler Artıyor

Operatörlerin yaptığı zamlarla ilgili şikayetler, sosyal medya ile sınırlı kalmadı; şikayet sitelerinde de artış gösteriyor. Bir Türk Telekom müşterisi, 188 TL olan sabit faturasının 570 TL’ye yükseldiğini belirterek, “Bu nasıl bir ahlak anlayışı?” dedi. Başka bir kullanıcı ise 240 TL ödediği Turkcell paketinin 600 TL’ye çıktığını ifade ederek hattını kapatmayı düşündüğünü dile getirdi.

Taahhütlü Paketler ve Enflasyon Beklentileri

Türkiye’de birçok tüketici, fiyat artışlarından korunmak amacıyla 12 veya 24 aylık taahhütlü paketleri tercih ediyor. Ancak, TCMB’nin eylül ayı anketine göre, 24 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 18,38 olarak öngörülse de, operatörlerin yaptığı zamlar bu beklentilerin çok üzerinde seyrediyor.

Operatörler Kâr Artışını Sürdürüyor

Yüksek zam yapan operatörler, büyük kârlar elde etmeye devam ediyor. 2023’te Turkcell’in net kârı bir önceki yıla göre yüzde 82,5 artarken, Türk Telekom’un net kârı yüzde 137,7 arttı. Bu veriler, operatörlerin zamlar sonrası kârlılıklarını sürdürdüğünü gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Devreye Girebilir

GSM operatörlerinin yüksek zamları sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya müdahale edebileceği iddia ediliyor. Vatandaşların tepkilerinin artmasıyla birlikte, bu konuya dair bir adım atılması bekleniyor.

Önceki Haber Otomotiv Üretimi Ağustos Ayında %26,7 Oranında Azaldı: Sektörde Düşüş Sürüyor
Sonraki Haber Sembol İzolasyon ile Yatay ve Düşey Dilatasyon Su Yalıtımı Çözümleri İstanbul’da
Benzer Haberler