Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İlginç Borç Teklifi: "Cami ve Trafoları Al, Bizi Rahat Bırak"

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İlginç Borç Teklifi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerin 100 milyar TL'ye yakın SGK borcunun bakanlık tarafından tahsil edileceğini bildirdi. Bu açıklama siyasette yeni bir tartışmaya yol açmış durumda. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'a seslenerek, "Belediyelerdeki tüm camiler, elektrik trafoları ve ortak kullanım alanlarını sana veriyoruz. Al bunları, bizi rahat bırak," dedi.

CHP Lideri Özel'den Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, belediyelerin SGK borçlarının tahsili için verdiği talimata tepki gösteren Özel, en borçlu 5 belediyenin AK Parti'den devralındığına vurgu yaptı. Özel, "Belediyelerdeki tüm camiler, elektrik trafoları ve ortak kullanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları düş yakamızdan," dedi.

"CHP'li Belediyeleri İş Yapamaz Hale Getirmek İstiyor"

Balıkesir'de konuşan Özgür Özel, Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri çalışamaz hale getirmeye çalıştığını savundu. Özel, "Simit 5 kuruştu, sen yaptın 10 lira. Belediyeler hizmet etmek istiyor ama parasal sorunlarla boğuşuyor. Dünyanın öbür ucundan fon buluyoruz, ama imza atmıyorlar. Niye? Çünkü millet CHP'nin ne kadar iyi iş yaptığını görmesin diye," dedi.

"SGK Parasıyla Belediyecilik Yaptılar"

Özel, AK Parti ve MHP döneminde ödenmeyen SGK borçlarının CHP döneminde faiziyle kesilmek istenmesine büyük bir tepki gösterdi. "Bunun tek amacı, belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak. CHP'yi yıpratacağını düşünüyorsan yanılıyorsun, millet bunun hesabını ilk sandıkta soracak," dedi.

"En Borçlu 5 Belediye AK Parti'den"

Özel, en borçlu belediyelerin AK Parti'den devralındığını belirtti. "Bursa, Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli en borçlu belediyeler. Kendi ödemediği parayı bizden kesmeye çalışıyor," dedi. Özel, "Çöpler toplanmasın, ulaşım aksasın istiyorlar. Ama bir yolunu bulacağız ve milletin gönlünü alacağız," şeklinde ifade etti.

"AK Partili Belediyeden Kabul Ediyorsun"

Özel, geçmişte AK Partili belediyelerin borçlarını cami ve çevresindeki meydanları devrederek kapattığını belirtti. "Madem öyle, CHP'li belediyelerdeki tüm camilerin, elektrik trafolarının ve ortak kullanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları düş yakamızdan," dedi.

Katliam Yasası ve 'Küfe' Polemiği

Sokak hayvanları sorununa da değinen Özel, çözümün katliam olmadığını vurguladı. "Sokak hayvanlarıyla ilgili tehlike geçmedi. Hayvan hakları fonu kurulmalı. Erdoğan'a emekli, asgari ücretli, esnaf ağır geliyor. Küfeyi taşıyamıyorsan, bırak. Geçim olmazsa seçim olur," dedi.

Önceki Haber Taksiciler Odası Başkanı'ndan İBB'ye Zam Tepkisi: Bu Maliyetlerle Çalışamayız
Sonraki Haber İtalya, Türkiye'ye Güneş Gözlüğü İhracatında Çin'i Geçti
Benzer Haberler