Özgür Özel'den Emeklilere Söz: Maaşlar Asgari Ücret Seviyesine Çıkacak

Özgür Özel'den Emeklilere Söz: Maaşlar Asgari Ücret Seviyesine Çıkacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beyoğlu'ndaki Emekli Evi'ni ziyaret ederek bazı önemli açıklamalarda bulundu. Özel, iktidara geldiklerinde emekli maaşlarının ikinci ayda asgari ücret seviyesine çıkarılacağını ve iki yıl içinde bir buçuk asgari ücrete ulaşacağını ifade etti.

Emeklilere Destek Sözü

Özel, ziyaretinde en düşük emekli maaşına yapılan zamlara tepki göstererek, "CHP iktidara geldiğinde emekli maaşı birinci ay değil yetişmez, ikinci ay asgari ücret olacak. İki yıl içinde bir buçuk asgari ücrete çıkacak. Hakkınızı alacaksınız" şeklinde konuştu. 

CHP'li Belediyelerin Hizmetleri

CHP'li belediyelerin emeklilere yönelik hizmetlerinden bahseden Özel, Beyoğlu'ndaki Emekli Kafe'yi örnek gösterdi. Özel, "Seçimlerden önce emeklilere enflasyonun çok altında zam yapılınca bu mesele bizim meselemizdir dedik. Her mitingde emeklinin derdini anlattık. Belediyelere ilk talimatımız emeklilere sahip çıkacak projeler oldu. Uşak'ta gördüğüm prefabrik emekli kafeyi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak istedik. Beyoğlu'nda 1 TL'ye çay, 5 TL'ye kahve imkânı sağlandı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Destekleri

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin emekliler için sağladığı desteklere de vurgu yaptı. "İBB, emekliler için 10 bin TL pazar desteği sağlıyor, her gün ücretsiz halk ekmek veriyor. Evlerini kentsel dönüşüme sokan emeklilere 9 bin TL kira desteği sağlanıyor" diye konuştu. Ayrıca, Üsküdar ve Şişli'de 5 bin TL pazar desteği, kent lokantaları, Beylikdüzü'nde emekliler lokali gibi hizmetlerin de sunulduğunu söyledi.

Emekli Maaşlarının Geçmişi ve Bugünü

AK Parti iktidarı öncesinde emekli maaşlarının asgari ücretin bir buçuk katı olduğunu hatırlatan Özel, "Bugün en düşük emekli maaşı 12 bin TL. AKP, 'Enflasyona ezdirmeyeceğim' dedi ama maaş 0.6 asgari ücret seviyesinde kaldı. Ocak'tan bu yana emeklinin mutfağından 5 kilo dana kıyma çaldılar. Maaş 3 bin TL daha eksildi. Emekliler, Tayyip bey iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alabiliyordu, bugün 3 çeyrek altın bile almıyor" ifadelerini kullandı.

Özel'den Seçim Mesajı

Özel, sözlerini şöyle tamamladı: "AKP gidecek, kaybettiklerimizi bulacağız. CHP iktidara geldiğinde emekli maaşı birinci ay değil yetişmez, ikinci ay asgari ücret olacak. İki yıl içinde bir buçuk asgari ücrete çıkacak. Hakkınızı alacaksınız."

Önceki Haber İran'da Toz Fırtınaları Bal Arılarını Yok Etti
Sonraki Haber Emeklilik Sistemi Değişiyor mu? Erdoğan Yeni Dönemi İşaret Etti
Benzer Haberler