Fahiş fiyat uygulamaları iddialarıyla hafta sonu başlatılan restoran boykotunda, sektör temsilcileri sessizliğine son verdi. Restoranlardan gelen mesaj net: "Suçlu biz değiliz, enflasyon!"
Restoran ve Yiyecek İçecek Meslek Komitesi Başkanı Ebru Koralı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclisinde yaptığı konuşmada restoranların haksız yere suçlandığını dile getirerek, enflasyonun gerçek sorun olduğunu vurguladı. Koralı, restoranların giderlerinin büyük bir kısmının malzeme maliyetinden, personel, enerji, kira gibi diğer giderlerden meydana geldiğini açıkladı. Geriye kalan kısmın vergi öncesi brüt kar olduğunu ifade eden Koralı, restoranların aslında beklenenin aksine yüksek karlar elde etmediğine dikkat çekti.
Sosyal medyada başlatılan boykot kampanyasına rağmen, restoranlarda doluluk oranında herhangi bir düşüş yaşanmazken, Koralı, enflasyonun gerçek sorun olduğunu ve restoranların günah keçisi yapıldığına parmak bastı. Restoranlar, artan maliyetlerin altında ezilirken, enflasyonun yarattığı baskının farkında olduklarını ve sorunun çözümü için çaba harcadıklarını da ifade etti.