Roblox'a Türkiye'de Erişim Engeli

Roblox'a Türkiye'de Erişim Engeli

Türkiye'de 15 milyondan fazla oyuncunun kayıtlı olduğu Roblox oyununa erişim engeli getirildiği duyuruldu. Instagram'dan sonra, çocuklar arasında popüler olan Roblox da yasaklandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) sitesinde yer alan bilgiye göre, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Amerikan video oyunu geliştiricisi Roblox Corporation'ın oyunu erişime engellendi.

Roblox Nedir?

Roblox, kullanıcıların kendi oyunlarını programlamasına ve başkalarının oluşturduğu oyunları oynamasına olanak tanıyan çevrimiçi bir platformu. 2004'te David Baszucki ve Erik Cassel tarafından kurulan ve 2006'da piyasaya sürülen platform, Lua programlama dilinde kodlanmış çeşitli oyunlara ev sahipliği yapıyor. 2010'ların ikinci yarısında hızla büyüyen Roblox, COVID-19 pandemisiyle birlikte daha da popüler hale geldi.

Roblox ücretsiz oynanabilir ve oyun içi satın alımlar, "Robux" adlı sanal para birimiyle yapılıyor. Ağustos 2020 itibarıyla, Roblox'un 164 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı bulunuyor ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 16 yaş altı çocukların yarısından fazlası tarafından oynanıyor.

Önceki Haber e-Devlet'te Yeni Dönem: Kira Kontratları Artık Online!
Sonraki Haber Kriz Tirebolu 42'yi de Vurdu: 120 Yıllık Çay Devi İflasın Eşiğinde
Benzer Haberler