Sabancı Holding’den Oriana Solar Projesi İçin Finansman Sözleşmesi

Sabancı Holding’den Oriana Solar Projesi İçin Finansman Sözleşmesi

Sabancı Holding, Sabancı Renewables Inc.'nin Oriana Solar Projesi için 137 milyon dolar tutarında finansman sağlamak amacıyla bir sözleşme imzalandığını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, projeye yönelik finansman sürecinin tamamlandığına yer verildi.

Sabancı Renewables’tan Büyük Yatırım Hamlesi

Sabancı Holding’e bağlı Sabancı Renewables Inc., inşaatı devam eden ve 2025 yılının ikinci çeyreğinde devreye alınması planlanan 232 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali ve 60 MW kapasiteli enerji depolama tesisinden oluşan Oriana Solar Projesi için oldukça önemli bir adım attı. Projenin finansmanı, Tax Equity Investor (Vergi avantajlı sermaye yatırımcısı) tarafından sağlanan 137 milyon dolarlık bir destekle güvence altına alınmış oldu.

Finansman Süreci Tamamlandı

Sabancı Holding’in açıklamasında, projeye yönelik tüm finansman işlemlerinin tamamlandığı ve yatırımcı grubunun Sabancı Renewables Inc. ve projelerine olan güveninin pekiştiği dile getirildi. Projeye sağlanan finansmanın yaklaşık %25'i Sabancı Renewables Inc. tarafından karşılanırken, kalan %75'lik kısım ise kredi ve vergi avantajlı sermaye yatırımcısı tarafından sağlandı. Bu gelişme, Sabancı Renewables Inc.'nin yenilenebilir enerji sektöründeki konumunu daha da güçlendirdi.

Önceki Haber Luva Concept: Modern ve Yenilikçi Mobilya Anlayışı
Sonraki Haber Emlakçılar Doğrulanmış İlan Düzenlemesi İçin Hazır
Benzer Haberler