Şanlıurfa’nın Elektrik Kurulu Gücü %11 Artış Gösterecek

Şanlıurfa’nın Elektrik Kurulu Gücü %11 Artış Gösterecek

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da şebeke altyapısını güçlendirmek amacıyla 2024 yılında tamamlamayı planladığı 3 milyar 543 milyon TL’lik yatırım çalışmalarına hız kazandırdı. Bu yatırımla, mevcut elektrik kurulu gücü %11 oranında artış sağlanacak.

Şanlıurfa’da hem şehir merkezindeki hem de kırsal bölgelerdeki abonelere hizmet verecek olan 12 yeni yeraltı enerji hattının kurulumu gerçekleştirilecek. Bu hatlar, şehir genelinde elektrik kesintilerini azaltarak, daha güvenilir ve kesintisiz enerji sağlayacak.

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, Karaköprü’ye bağlı Mehmetçik Mahallesi’nde yapımı devam eden enerji nakil hatları hakkında bilgi verdi. Obut, 8 kilometre uzunluğunda enerji nakil hattı kurduklarını iletti. Şu anda Şanlıurfa’da Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçeleri ile kırsal bölgelere elektrik sağlayan 23 enerji nakil hattının bulunduğunu, buna ek olarak 12 yeni hattın daha kurulacağını söyledi. Bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa’nın elektrik kurulu gücünün %11 oranında artacağını belirtti.

Obut, “2024 yılı içerisinde tüm yeraltı enerji nakil hatlarını tamamlayarak abonelerimize kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik enerjisi sunmayı hedefliyoruz. Karaköprü’de Mehmetçik Mahallesi’nde tesis çalışmalarımız önemli bir aşamaya geldi. Burada 45 milyon TL bütçeyle 95 bin metre XLPE kablo çekiyoruz ve 2 adet MOD-5 trafo merkezi kuruyoruz. Ayrıca, Mehmetçik-Ataşehir ve Ataşehir-Devteyşti bağlantılı ring hatları oluşturacağız” dedi.

Önceki Haber TÜRSAB'dan Yunan Adaları İle İlgili Açıklama
Sonraki Haber Emekliye Ne Kadar Zam Yapılacak?
Benzer Haberler