SGK ve Bankalardan Emeklilere Özel İndirim ve Ayrıcalıklar

SGK ve Bankalardan Emeklilere Özel İndirim ve Ayrıcalıklar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve 13 banka arasında, "Emekliler Yılı" kapsamında özel bir protokol imzalandığını duyurdu. Bu anlaşma ile emeklilere yönelik çeşitli indirimler ve ayrıcalıklar sağlanacak. Bankalar, emekli banka ve kredi kartı kullanıcılarına özel indirimler, fırsatlar, promosyonlar ve kampanyalar sağlayacak.

İş Birliği Protokolü Tanıtımı

SGK'nin Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım programında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, "Türkiye Yüzyılı'nın emektarlarına müreffeh bir hayat sunmak amacıyla kamu kuruluşları ve özel sektörle iş birliği yaptık," dedi.

Emeklilere Özel İndirim ve Kolaylıklar

Aydın, "Emeklilerimize yönelik pek çok alanda indirim, kolaylık ve avantajlar sağladık. 'emekliler.gov.tr' adlı bir siteyi de hayata geçirdik. Bu sitede, nerede ve hangi firmanın emeklilere ne tür fırsatlar sunduğunu görebileceksiniz," diye belirtti. Ayrıca, her ilde kurulan SGK merkezlerinde emeklilere rehberlik hizmeti verildiğini ve 81 ilde 4.123 firma ile indirim protokolleri yapıldığını belirtti. Emekli dijital kimlik kartları, TROY ve bankaların emekli banka ve kredi kartları üzerinden bu fırsatların sunulduğunu ifade etti.

Protokol Yapılan Bankalar

- PTT Bank

- Vakıfbank

- Halkbank

- Ziraat Bankası

- Ziraat Katılım

- Denizbank

- Kuveyt Türk

- Türkiye Finans Katılım

- Garanti Bankası

- ING Bank

- Yapı Kredi

- QNB Finansbank

- Akbank

TROY'un İşlem Hacmi Artışı

SGK Başkanı Raci Kaya, "Emekliler Yılı" kapsamında emeklilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bankaların emekliler için hızlı bir şekilde sürece dahil olduğunu ve özel indirim ve ayrıcalıklar sunduklarını söyledi. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Sağlık ise, "Emeklilerin finansal ihtiyaçlarına yönelik en doğru çözümleri sunmaya odaklandık. TROY'un ikinci çeyrekteki işlem hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1200 arttı. Bu, ülkemizde toplam kartlı alışveriş hacminin yüzde 103 artışıyla karşılaştırıldığında önemli bir başarıdır," dedi.

Bu iş birliği, emeklilere çeşitli finansal avantajlar ve kolaylıklar sağlayarak onların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Önceki Haber FIFA Türkiye'de Temsilcilik Açıyor
Sonraki Haber KEM-P Motorları Ekonomik Kriz Nedeniyle Konkordato İlan Etti
Benzer Haberler