Siemens, 2024 EcoVadis Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi’nde Platin Madalya Sahibi Oldu

Siemens, 2024 EcoVadis Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi’nde Platin Madalya Sahibi Oldu

Siemens, 2024 EcoVadis Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi’nde 100 üzerinden 80 puan alarak Platin madalya kazanmaya layık görüldü. Bu başarı ile Siemens, dünya genelinde değerlendirilen 73.000 şirket arasında en iyi yüzde 1'lik dilime girmeyi başardı.

EcoVadis, çevre, işçi ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir tedarik gibi dört ana tema altında 21 kriteri değerlendirmeye alıyor. Siemens, bu alanlarda üstün performans göstererek Platin madalyaya layık görüldü. Şirket, 2021 yılında aldığı Gümüş ve 2023 yılında aldığı Altın madalyanın ardından bu yıl Platin seviyeye kadar ulaştı.

Siemens Sürdürülebilirlik Küresel Başkanı Eva Riesenhuber, "Sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızın bir göstergesi olan bu başarıdan gurur duyuyoruz. İş kollarımızın yüzde 90’ından fazlası, karbonsuzlaştırma, enerji verimliliği, kaynak verimliliği ve toplumsal etki alanlarında olumlu katkılar sağlıyor" şeklinde konuştu.

Siemens, sürdürülebilirlik ve Çevre, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) hedeflerini DEGREE stratejik çerçevesi ile belirliyor. Bu çerçeve, karbonsuzlaştırma, etik, yönetişim, kaynak verimliliği, eşitlik ve istihdam edilebilirlik gibi altı temel alanı kapsıyor. Şirket, bu alanlarda belirli ve ölçülebilir performans göstergeleri ile bütüncül bir yaklaşım ortaya koyuyor.

EcoVadis’in sürdürülebilirlik derecelendirmeleri, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmeleri, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) standartları ve ISO 26000 gibi uluslararası standartlara dayanıyor. Bu derecelendirmeler, şirketlere sürdürülebilirlik performanslarını iyileştirmek için kanıta dayalı analizler ve yol haritaları sunuyor.

Önceki Haber Türksat 6A Uzaya Gönderildi! İlk Sinyal Başarıyla Alındı
Sonraki Haber Netflix Türkiye Abonelik Fiyatlarına Yeniden Zam Yaptı
Benzer Haberler