Şimşek'ten Uyarı: “Kartla Ödeme Kabul Etmeyen İşletmeleri İhbar Edin”

Şimşek'ten Uyarı: “Kartla Ödeme Kabul Etmeyen İşletmeleri İhbar Edin”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm esnaf ve işletmelerin banka kartı ve kredi kartı ile ödeme kabul etmeleri gerektiğini belirterek, kartla ödeme kabul etmeyen işletmelerin Gelir İdaresi’ne ihbar edilmesi talebinde bulundu. Şimşek, bu tür işletmelerin denetleneceğini ve ceza uygulanacağını vurguladı.

Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) kartla ödeme yapmayan işletmelere yönelik çalışmalarını değerlendirdi. Şimşek, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımının yaygınlaştırılmasının kayıt dışı ekonomiyi önlemeye yönelik bir adım olduğunu dile getirdi. 1 Temmuz 2024’e kadar tüm esnafın bu yeni nesil cihazları kullanmasının zorunlu hale getirildiğini hatırlattı.

Bazı işletmelerin banka komisyonlarını gerekçe göstererek kartlı ödemeleri kabul etmediğini belirten Şimşek, bu tür durumlarda vatandaşların durumu ihbar etmeleri gerektiğini dile getirdi. GİB'in denetimlerinde, kartla ödeme kabul etmeyen işletmelere usulsüzlük cezalarının kesildiğini belirtti.

Ayrıca, bankaların ve ödeme kuruluşlarının da bu konuda sorumlu olduğunu dile getiren Şimşek, yanlış POS cihazı veren kuruluşlara da cezalar kesildiğini açıkladı. Son düzenlemelerle bu ceza tutarının 200 bin liraya çıkarıldığını ekledi. Bakanlık, perakende ticarette kayıt dışılığı engellemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Önceki Haber Şimşek: "Gelecek Yıl Enflasyon %20'nin Altında Olacak"
Sonraki Haber Vatandaşlar, Şimşek’in çağrısının ardından TÜVTÜRK’ü şikayet yağmuruna tuttu
Benzer Haberler